Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Η μάχη της παραμονής - μία κρίσιμη αγωνιστική


Το φετινό πρωτάθλημα φτάνει στο τέλος του. Λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος μία χρήσιμη επισήμανση είναι η εξής : η φετινή super league αποτέλεσε μια περίεργη και ανάλατη εμπειρία για όλους όσους την παρακολούθησαν στενά για ακόμη μία χρονιά. Φυσικά και ο παρονομαστής έμεινε κοινός και δεν άλλαξε για ένα ακόμη πρωτάθλημα. Φυσικά αναφέρομαι στον Ολυμπιακό που για ακόμη ένα έτος έκοψε πρώτος το νήμα του μαραθωνίου της super league.

Ένας μαραθώνιος που σήμανε την αγωνιστική συρρίκνωση ιστορικών ομάδων (Βλέπε ΠΑΟ, ΑΕΚ) και την αγωνιστική ανέλιξη και ευχάριστη συνάμα έκπληξη της Τρίπολης και του οικονομικά πλέον ισχυρού ΠΑΟΚ.

Κοιτώντας όμως την ουρά του πρωταθλήματος βλέπεις μια κατάσταση αρκετά μπερδεμένη  που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον για το ποια ομάδα θα ακολουθήσει την Κέρκυρα στα δύσβατα μονοπάτια της football league.

Ας ξετυλίξουμε όμως το νήμα της παραμονής από την αρχή.

Αρης 25 βαθμοί, Πανθρακικός 26, Βέροια 27, ΟΦΗ 28, ΑΕΚ 29, Πλατανιάς 30, Λεβαδειακός 30, Πανιώνιος 31…
Αυτές οι ομάδες θεωρώ πως κινδυνεύουν να ακολουθήσουν την Κέρκυρα άλλες φυσικά με πολλές πιθανότητες για το μοιραίο και άλλες με λιγοστές αλλά σε κάθε περίπτωση υπαρκτές.

Αυτή τη στιγμή τα πρώτα φαβορί και βάσει προγράμματος αλλά κυρίως βάσει βαθμολογίας είναι ο Αρης με τον Πανθρακικό. Οι δύο αυτές ομάδες κατά κύριο λόγο ήταν οι χαμένες της αγωνιστικής που μας πέρασε και κατά δεύτερο λόγο η Βέροια αν και το γεγονός πως έχει εντός έδρας ματς στην έδρα της με την Κέρκυρα (τρεις πιθανοί βαθμοί) μειώνει κάπως την χασούρα της.

Αρης και Πανθρακικός την αγωνιστική που μας έρχεται θα έρθουν αντιμέτωποι με στόχο τη νίκη - μισή παραμονή καθώς ο νικητής θα βυθίσει τον ηττημένο και θα τον στείλει με το ενάμισι πόδι στη football league.
Η Βέροια όπως προανέφερα έχει τη δυνατότητα να καθαρίσει σε μεγάλο βαθμό την υπόθεση παραμονή με νίκη απέναντι στην καταδικασμένη Κέρκυρα και να δώσει τη χαριστική βολή σε αυτή.
ΟΦΗ και ΑΕΚ με 28 και 29 βαθμούς αντίστοιχα θέλουν πιθανές νίκες (στην ΑΕΚ αρκεί και ο βαθμός) και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα να τελειώσουν την παραμονή και να αρχίσουν να κάνουν σκέψεις για την επόμενη σεζόν.
Σε κάθε περίπτωση Πλατανιάς και Λεβαδειακός κρατούν την τύχη στα χέρια τους και θα πρέπει να βγάλουν μόνοι τους τα μάτια τους για να υποβιβαστούν.
Τέλος ο Πανιώνιος με 31 βαθμούς έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει την υπόθεση παραμονή και μένει απλά να το επικυρώσει και τυπικά και βαθμολογικά.

Σε κάθε περίπτωση οι τελευταίες αγωνιστικές θα δώσουν μια διαφορετική νότα στο φετινό μίζερο πρωτάθλημα που παρακολουθήσαμε και ελπίζουμε να μας αποζημιώσουν έστω και λίγο και να μην κάνουν την εμφάνισή τους φαντάσματα του παρελθόντος με περίεργα αποτελέσματα και ομάδες που έχουν ανάγκη τους βαθμούς και τους κερδίζουν με κάθε τρόπο κάνοντας τον Δαυίδ να μοιάζει ισοδύναμος του Γολιάθ.

                                                                                       ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΡΙΣΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου